GEN-I še znižuje ceno zemeljskega plina

GEN-I znova dokazuje, da je dobro biti stranka Poceni plina.

Cene zemeljskega plina pri GEN-I poleti 10 odstotkov nižje
Ne le, da smo uspeli znižati cene na trgu zemeljskega plina v Sloveniji za gospodinjske in poslovne odjemalce, ceno zemeljskega plina v poletnih mesecih še dodatno znižujemo. Tako sledimo naši zavezi navzgor omejenih cen vse do konca leta 2014, v primeru ugodnih razmer na svetovnih in evropskem trgu zemeljskega plina, pa ceno tudi znižamo.

Prednost GEN-I je v tem, da zemeljski plin kupujemo na energetskih borzah in so cene, v primerjavi s tistimi, vezanimi na cene nafte, mnogo bolj fleksibilne. Naša konkurenčna prednost se skriva tudi v poznavanju in spremljanju situacije na globalnih trgih, hkrati pa se znamo in želimo nenehno prilagajati stanju v lokalnem okolju.

V obdobju od 1. maja do 30. septembra 2013 bo cena dobavljenega zemeljskega plina za vse naše gospodinjske in poslovne odjemalce z letno porabo do 70.000 Sm3 nižja za 10 odstotkov (namesto 0,3950 €/Sm3, 0,3555€/Sm3; obe ceni sta ceni brez DDV in drugih dajatev, predpisanih s strani države). Pocenitev bo avtomatična, za vse odjemalce GEN-I, prihranek pa viden neposredno na prejetem računu odjemalca.

Glede na dejstvo, da skoraj vsak dan slišimo informacije o novih podražitvah, je to vsekakor dobrodošla novica. Pri GEN-I ocenjujemo, da je povprečna slovenska družina, od našega vstopa na trg, prihranila tudi do 30 % pri stroških za zemeljski plin.

1. oktobra 2013 načrtujemo vrnitev cen zemeljskega plina na raven pred 1. majem 2013, v primeru ugodnih tržnih razmer pa se bodo le-tem seveda prilagodile tudi naše cene.

V GEN-I smo ponosni, da je EUROSTAT, izključno po zaslugi našega podjetja, v drugi polovici leta 2012 zabeležil največji padec cen zemeljskega plina med vsemi evropskimi državami prav v Sloveniji.

Prav tako pričakujemo, da bodo v letu 2013 cene zemeljskega plina na maloprodajnem trgu še padale. V podjetju bomo ohranjali zavezo pravičnih cen zemeljskega plina in s cenami ne le sledili razvoju na trgu, ampak tudi aktivno spodbujali zdravo konkurenco.

Ključni del naše strategije ostaja zagotavljanje pravične cene zemeljskega plina za potrošnika – do sedaj nam je to uspelo in prepričani smo, da nam bo tudi v prihodnje.

Aktualne novice