GEN-I že drugo leto zapovrstjo prejel priznanje Ugledni delodajalec

Najvišji količniki ugleda prvič letos zavihteli GEN-I med top 10 zaposlovalcev

Največji zaposlitveni portal MojeDelo.com je 5. decembra 2019 v kongresni dvorani Brdo pri Kranju že devetič podelil nagrado najuglednejšim delodajalcem v Sloveniji. Po raziskavi podjetja Universum Global, ki je vključila več kot devetnajst tisoč anketirancev, je GEN-I že drugo leto zapored zavihtel na vrh najuglednejših podjetij v Sloveniji.

 

V imenu skupine GEN-I je nagrado prevzela sodelavka za kadre Andreja Radovan.

Letošnja nova, bolj poglobljena metodologija raziskave, ki jo je portal MojeDelo.com izvedel v sodelovanju s podjetjem Universum Global, je na področje raziskovanja ugleda slovenskih delodajalcev prinesla številne nove zanimive podatke.

V raziskavi, ki jo je spletni portal MojeDelo.com izvedel v sodelovanju s podjetjem Universum Global, je sodelovalo 19.629 anketirancev. Med njimi so bili študenti in strokovnjaki s končano vsaj VI. stopnjo izobrazbe (z akademskim nazivom) ter dijaki in strokovnjaki s srednješolsko ali nižjo izobrazbo (brez akademskega naziva). Raziskava je potekala med junijem in oktobrom 2019 preko spletnega vprašalnika. V raziskavi so tokrat merili poznavanje podjetij kot delodajalcev, upoštevanje podjetij kot potencialnih delodajalcev, zaželenost oziroma ugled delodajalcev in potencialne prijave na razpisana delovna mesta v podjetjih ter najbolj pogoste asociacije, s katerimi anketiranci povezujejo posamezne delodajalce. 

Na lestvici najuglednejših delodajalcev je GEN-I zasedel 4. mesto.

Pridobljene podatke je letos prvič mogoče primerjati z drugimi evropskimi in svetovnimi državami, ki izvajajo tovrstno raziskavo, podatkov je več in so bolj usmerjeni na določene ciljne skupine.

GEN-I se je letos v skupni razvrstitvi z uvrstitvijo na četrto mesto zavihtel med top 10 najuglednejših podjetij z najvišjimi količniki ugleda in tako izboljšal lanskoletno uvrstitev, kjer smo zasedli 11. mesto.

Aktualne novice