GEN-I partner projekta "Demo Pilot Turizem 4.0"

Projekt "Demo Pilot Turizem 4.0" povezuje in združuje slovenske turistične deležnike ter visokotehnološka podjetja z namenom, da ob vzajemnem sodelovanju prepoznajo in poenotijo razpršene ideje, izkušnje, znanja in ekspertizo ter jih na višji ravni povežejo v skupni celovit produkt "Turizem 4.0", ki bo Slovenijo pozicioniral kot eno vodilnih svetovnih destinacij in vzorčnih okolij na področju razvoja trajnostnega turizma.

Projekt "Turizem 4.0", ki je v skladu s strategijo "Industrije 4.0", bo z inovacijami, znanjem, tehnologijo in ustvarjalnostjo preoblikoval današnjo turistično industrijo v vrednostno gospodarstvo. Projekt je osredotočen na uporabnika (Turista+), ki bo s svojim znanjem, pričakovanji in izkušnjami pomagal so-ustvarjati nove storitve in izdelke v turističnem sektorju z namenom nenehnega izboljševanja kakovosti doživetij. Namen projekta je razumeti procesne in tehnološke potrebe deležnikov turističnega gospodarstva in identificirati možnosti oblikovanja bolj sodelovalnega turističnega gospodarstva.

Cilj projekta je razvoj celovitega poslovno inovativnega okolja "Turizem 4.0", ki bo turističnemu gospodarstvu omogočil nadgradnjo interakcije med gostom in ponudniki turističnih storitev ter ponudil nove produkte "T 4.0", ki temeljijo na željah in pričakovanjih gosta. Gre za edinstveno rešitev s podporo omogočitvenih tehnologij "Industrije 4.0" na področju trajnostnega turizma v svetu.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si, v višini 3.953.091,86 EUR.

 

Aktualne novice