Projekt FutureFlow med nagrajenci za najboljše projekte s področja pametnih omrežij na svetu

Mednarodna agencija za energijo ISGAN (International Smart Grids Action Network)je razglasila prejemnike nagrade za odličnost. Osrednja tema razpisa je bila digitalizacija, ki zagotavlja opolnomočenje potrošnikov.

Mednarodna žirija je projektu FutureFlow, katerega sooblikovalec je bila tudi razvojna ekipa GEN-I, dodelila srebrno Runner-up nagrado za odličnost. Projekt je edinstven v tem, da so s partnerji, združeni v mednarodni konzorcij, v projekt uspeli vključiti podjetja in male enote za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije. S pilotnimi testi so v realnem času dokazali, da so lahko te enote zanesljiv vir fleksibilnosti, ki pomagajo sistemskim operaterjem zagotavljati ravnovesje v elektroenergetskem sistemu in s tem zanesljivo oskrbo z električno energijo.

Prejeta nagrada ponovno potrjuje, da smo na pravi poti. Naša prizadevanja vlaganj v digitalizacijo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje končnih uporabnikov bodo zagotovo prispevala k doseganju cilja zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do leta 2050.

Več informacij o nagradi najdete na povezavi http://www.iea-isgan.org/awards-2020/awards20/winning-projects/.

Prihodnost je zelena. Ustvarjajmo jo skupaj!

Aktualne novice