Skupina GEN-I ponovno na samem vrhu raziskave Risk & Energy Risk

Strokovnjaki energetskega sektorja so GEN-I že drugo leto zapored ocenili za najboljšega trgovca z električno energijo v vzhodni Evropi, s čimer je podjetje še utrdilo svoj položaj med najprodornejšimi akterji na evropskem energetskem trgu.

Skupina GEN-I je v mednarodni raziskavi Risk & Energy Risk na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2018« znova zasedla 1. mesto v skupini vzhodnoevropskih trgovcev z električno energijo: »Eastern Europe – power dealers«. To je sedaj že drugo leto zapored najvišje mesto Skupine GEN-I in potrjuje dolgoročno odlično poslovanje, saj je tudi v preteklosti beležila zavidljive uvrstitve. Poleg omenjenega uspeha je Skupina GEN-I letos ponovno osvojila tudi 4. mesto med vsemi evropskimi trgovci z električno energijo ter tako še dodatno utrdila svoj položaj med najprodornejšimi akterji na celotnem evropskem energetskem trgu.

»Našim partnerjem smo sposobni ponuditi veliko več kot le preprost dostop do likvidnih energetskih trgov in transparentih tržnih cen«, je ob razglasitvi rezultatov raziskave dejal dr. Igor Koprivnikar, član uprave družbe GEN-I in nadaljeval »Partnerjem ponujamo možnost optimizacije proizvodnje ali porabe električne energije ter individualno prilagojene rešitve za nakup ali prodajo fleksibilnosti. Pri tem igra ključno vlogo naše centralizirano upravljanje na ravni skupine z močno prisotnostjo na lokalnih trgih, ki omogoča neposredno komunikacijo s partnerji, s katerimi smo vzpostavili odprte in odgovorne odnose. Ponosni smo na zadovoljstvo partnerjev z našimi storitvami.«

V raziskavi so sodelujoči glasovali za tri najboljše dobavitelje iz izbrane kategorije, s katerimi so sodelovali tekom leta. Ti rezultati niso odraz doseženega tržnega deleža, temveč pokazatelj, kako strokovnjaki ocenjujejo kakovost sodelujočega podjetja skozi kriterije kot so zanesljivost, cenovna politika, učinkovitost in odzivnost.

Intervju z dr. Igorjem Koprivnikarjem za Risk.net si lahko preberete tukaj. 

 

Podelitev priznanja Skupini GEN-I na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2018« v Londonu (z leve: Sandi Kavalič, Andreja Zupan in dr. Ludvik Bartelj).

 

Aktualne novice