Trajnostna mobilnost - nova storitev za uporabnike električnih vozil

Svet potrebuje odločne in hitre spremembe. Razmere v svetu, skupaj z našo zavestjo po ohranjevanju okolja in zmanjševanju ogljičnega odtisa, narekujejo korak proti zeleni preobrazbi. Vse naše intelektualno znanje usmerjamo v razvoj novih, zelenih tehnologij prihodnosti, pogosto pa zanemarjamo vpliv, ki ga imamo na okolje kot posameznik. Spremeniti moramo svoje navade in prevzeti odgovornost, ki jo nosimo do bodočih generacij.

V mozaiku zelene preobrazbe, Skupina GEN-I, svoje poslanstvo vidi v uresničevanju zelenih rešitev. Prvi korak je integracija električne mobilnosti v urbano okolje. Zgodbo trajnostne mobilnosti bomo v bližnji prihodnosti dopolnili tudi s promocijo urbane mikromobilnosti in jo bomo prav tako poganjali s pomočjo elektrike.

Pri GEN-I si trajnostno mobilnost prizadevamo voditi z zgledom ter na ta način ponosno utirati pot k pozitivnemu odnosu do okolja. Prisegamo na E-mobilnost. Imamo najštevilčnejši vozni park z električnimi vozili za lastne potrebe v Sloveniji. V dobrem letu smo uspeli elektrificirati že več kot polovico lastnega voznega parka. Za te potrebe smo si na treh poslovnih lokacijah – Ljubljana, Nova Gorica in Krško  zagotovili lastno infrastrukturo polnjenja, skupno 25 postaj. Razvijamo projekte na področju celovite energetske oskrbe, ki bodo omogočili polnjenje električnih vozil brez nepotrebne nadgradnje obstoječe infrastrukture in razvijamo poslovne modele v povezavi s hranilniki energije in proizvodnjo iz sončnih elektrarn, ki bodo povezani z visokotehnološkimi IT rešitvami.

Slika 1: GEN-I polnilnica v poslovni stavbi v Ljubljani

Da bi našim odjemalcem Poceni elektrike in Poceni plina, ki imajo električna vozila, omogočili enostavno in ugodnejše plačilo uporabe več kot 200 polnilnih postaj mreže »Gremo na elektriko«, smo v sodelovanju z Elektro Ljubljana uvedli novo storitev E-mobilnost. Gospodinjski in mali poslovni odjemalci Poceni elektrike in Poceni plina lahko storitev naročijo preko portala Moj GEN-I, kjer se registrirajo in naročijo uporabniške kartice. Poslovni odjemalci električne energije in zemeljskega plina pa storitev naročijo po elektronski pošti na naslov pocenielektrika@gen-i.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

Prihodnost je zelena, ustvarjajmo jo skupaj!

Slika 2 (z leve: Sandi Kavalič, mag. Andrej Šajn, Maša Švab, dr. Jurij Curk, dr. Robert Golob): Predstavniki Skupine GEN-I in Elektra Ljubljana so danes predstavili novo storitev trajnostno mobilnost, ki odjemalcem omogoča okolju prijazno mobilnost z nižjimi stroški vožnje 

Slika 3: dr. Robert Golob, predsednik uprave Skupine GEN-I s prvo uporabniško kartico nove storitve E-mobilnost

Aktualne novice