Sodelavec za upravljanje s poslovnimi odnosi in pogodbami (m/ž)

Imaš željo po pridobivanju novih znanj in se dobro znajdeš v situacijah, ki zahtevajo hitre miselne preskoke med različnimi projekti in posli? Če meniš, da bi se dobro znašel/-la v ekipi oddelka za upravljanje s poslovnimi odnosi in pogodbami, ki je odgovorna za nekatere ključne korake v življenjskem ciklu posameznih poslov in tesno sodeluje ter koordinira aktivnosti z različnimi službami znotraj skupine (pravna služba, služba za upravljanje s tveganji, služba za operativo trgovanja, compliance, itd.), se nam pridruži.

Skupina GEN-I se uvršča med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje na evropskem energetskem trgu. Z delovanjem v več kot 20 evropskih državah, s 15 hčerinskimi družbami in več kot 400 zaposlenimi strokovnjaki lahko našim partnerjem ponudimo najbolj napredne storitve na področju trgovanja, prodaje in odkupa energentov. Kot globalni igralec na trgu z električno energijo izkoriščamo sinergijske učinke med dostopom do razvitih zahodnih trgov in regijo jugovzhodne Evrope ter mejami azijskih držav. Prisotnost na številnih mednarodnih trgih z električno energijo in zemeljskim plinom omogoča premišljene, a pravočasne odzive na spremembe na lokalnih trgih. Sodelovanje z  aktivnimi partnerji na področju trgovanja nam zagotavlja raznolike možnosti poslovanja na veleprodajnih trgih električne energije in zemeljskega plina. Z odgovornim ter profesionalnim pristopom, znanjem in poglobljenim razumevanjem energetskih trgov, se Skupina GEN-I uvršča med najzanesljivejše in najbolj prodorne trgovce ter s tem še dodatno krepi dolgoročne poslovne odnose.

Tvoji izzivi:

 • izvajanje in koordinacija postopkov v procesu priprave ter izvedbe nestandardnih poslov v okviru bilateralnega trgovanja z električno energijo in zemeljskim plinom ter v okviru sodelovanja Skupine GEN-I na mednarodnih razpisih za nakup in prodajo električne energije in zemeljskega plina,
 • upravljanje s komercialnimi odnosi na področju trgovalne infrastrukture (pogodbe z borzami, brokerji, upravljalci trga in ponudniki storitev), vključno s pripravo finančnega načrta in pregledom realizacije stroškov,
 • izvajanje strateške in operativne komunikacije s poslovnimi partnerji ter koordinacija, vzpostavitve odnosa z novimi poslovnimi partnerji na področju trgovanja Skupine GEN-I.

Naša pričakovanja:

 • delovne izkušnje niso potrebne, iščemo energičnega/-o in entuziastičnega/-o kandidata/-ko, ki je nedavno zaključil/-a študij in ima močno željo po pridobivanju novega znanja,
 • samoiniciativnost, visoke komunikacijske sposobnosti,
 • visoka stopnja kvalitete pisnega izražanja v angleškem jeziku,
 • vsaj VI. raven izobrazbe družboslovne ali ekonomske smeri, dobrodošel/-la, da se prijaviš tudi, če si v zaključni fazi študija,
 • zmožnost odzivanja v kratkih časovnih rokih ter sposobnost večopravilnosti,
 • dobre veščine projektnega vodenja,
 • obvladovanje programa MS Excel.

Nudimo ti: 

 • delo v mednarodnem okolju, v strokovni in samoiniciativni ekipi sodelavcev,
 • izobraževanje, razvoj karierne poti in osebni razvoj,
 • članstvo v aktivnem športnem društvu,
 • možnost testiranja novih zelenih tehnologij.

Delo se opravlja na organizacijski enoti GEN-I, d.o.o. v Ljubljani.

Svojo karierno predstavitev in CV v angleškem jeziku (največ ena A4 strani) pošlji po elektronski pošti na naslov zaposlitev@gen-i.si s pripisom »Sodelavec za upravljanje s poslovnimi odnosi in pogodbami (m/ž)« do vključno 1. 9. 2019.

Če si pred kratkim zaključil/-a študij (oz. si v zaključni fazi) in nimaš relevantnih delovnih izkušenj, k prijavi poleg podatka o povprečni oceni priloži še:

 a) motivacijsko pismo, iz katerega bo razvidno tvoje zanimanje za delo v službi trgovanja z energenti

ali

b) izdelek iz tvojega študija (esej/seminarska naloga itd.), ki se je dotikal tem trgovanja na borzah, energetike, energetskih politik ali katerikoli relevantni izdelek iz katerega bi bilo razvidno tvoje zanimanje o navedenih področjih ali z njimi povezanih področjih.