Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Pametna energija
DOM / SONČNA SKUPNOST GEN-I

Sončna skupnost GEN-I

Povezani v sončno skupnost

Samooskrba z električno energijo za vsakogar

Sončna skupnost GEN-I je najenostavnejši korak do samooskrbe z elektriko – tudi za tiste v večstanovanjskih stavbah ali hišah, ki niso primerne za postavitev domače sončne elektrarne.

Vsi, ki so do konca leta 2021 vstopili vanjo, so si že zagotovili mesta za dolgoročni najem panelov sončnih elektrarn, ki jih bomo postavili za skupnostno samooskrbo.

Prvi člani na poti do svojega koščka sonca

Sončna skupnost GEN-I je do konca leta 2021 sprejela prve člane, ki so izrazili zanimanje za elektriko iz skupnostnih sončnih elektrarn. Z najemom panelov bodo člani skupnosti postali energetsko samooskrbni in cenovno neodvisni od dražitev fosilnih goriv – brez investicije v lastno sončno elektrarno.

Postavili bomo skupnostne sončne elektrarne, ki bodo z neposredno povezavo proizvodnje in porabe elektrike iz obnovljivega sončnega vira prvim članom zagotovile dolgoročne prihranke. Z vsako novo sončno elektrarno bo število takih odjemalcev večje. Njihov celoten strošek za oskrbo z električno energijo bo, vključno z najemnino panelov, nižji od sedanjega računa za elektriko.

Prednosti Sončne skupnosti GEN-I

Sončna skupnost je za vas še posebej primerna, če:

  • živite v stanovanju
  • nimate primerne strehe za postavitev sončne elektrarne
  • želite biti samooskrbni brez začetne investicije
  • verjamete, da je sonce najčistejši vir energije
  • želite prispevati k razogljičenju družbe

Kdaj bo spet možno vstopiti v Sončno skupnost GEN-I?

Prve prijave v Sončno skupnost smo sprejemali do konca decembra 2021. V letu 2022 bomo poskrbeli za gradnjo sončnih elektrarn, s katerimi bomo izpolnili pričakovanja tistih, ki so prvi izkazali interes za najem panelov.

Gospodinjskim odjemalcem, ki bi se želeli kasneje pridružiti naši skupnosti, bomo to omogočili, ko bodo na voljo nova mesta.

Sončna skupnost GEN-I je najenostavnejši korak do vaše samooskrbe z električno energijo. Omogočila vam bo najem panelov skupnostnih sončnih elektrarn, ki jih bomo postavili širom Slovenije. Z njimi bomo povezali gospodinjske odjemalce, ki želijo postati samooskrbni, a zaradi različnih razlogov ne morejo postaviti lastne sončne elektrarne.

Samooskbna skupnost je sestavljena iz skupnostne sončne elektrarne in gospodinjstev, ki se oskrbujejo z elektriko iz takšne elektrarne.

Seveda, a najprej morate postati naš odjemalec električne energije. Zamenjavo dobavitelja lahko opravite enostavno prek spletnega obrazca. Ko bo zamenjava dobavitelja uspešno urejena in pogodba o dobavi električne energije aktivna, izpolnite obrazec za včlanitev v Sončno skupnost in uredite plačilo prijavnine. Pri tem ne pozabite, da je prijava v Sončno skupnost mogoča le do 31. 12. 2021. Svetujemo vam, da s postopkom zamenjave dobavitelja pričnete čim prej.

S Sončno skupnostjo GEN-I boste postali neodvisni od nihanj cen energije na mednarodnih trgih, saj boste z najemom sončnih panelov iz skupnostnih sončnih elektrarn postali v celoti samooskrbni. Tako si boste znižali strošek elektrike za od 60 do 75 odstotkov. Skupaj s stroškom najema panela pa bo vaš račun za oskrbo z električno energijo tudi do 10 odstotkov nižji od sedanjega.

Ne, tako kot vse naše storitve za gospodinjske odjemalce vam je tudi Sončna skupnost na voljo brez posebnih obveznosti. Če se kasneje odločite, da bi iz Skupnosti izstopili, vam bomo povrnili prijavnino.

Imate še več vprašanj o Sončni skupnosti? Odgovore nanje poiščite v Pogostih vprašanjih.

Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll