Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODJETJA / ELEKTRIČNA ENERGIJA

Elektrika brez CO2

Enostaven korak vašega poslovanja, pomembna odločitev za okolje.

Kakšna bo naša prihodnost, je odvisno od vseh nas. Za svoje malo ali srednje veliko podjetje lahko izberete elektriko z manjšim vplivom na okolje ter iz brezogljičnega vira, v katerega sami najbolj verjamete. Spremenite prihodnost z nami.

100 % Sonce

100 % Voda

100 % Jedrska energija

Kaj potrebujem za menjavo dobavitelja? 

Zamenjavo dobavitelja pri nas opravite hitro in v celoti na daljavo.

>Več o enostavni zamenjavi dobavitelja

Kaj moram narediti ob selitvi v nove poslovne prostore?

Prepustite urejanje elektrike za vaše nove poslovne prostore nam, svoj čas pa namenite dejavnosti, v kateri ste sami najboljši.

>Več o elektriki za nove poslovne prostore

Kako sklenem pogodbo na daljavo? 

Pogodbo z nami lahko sklenete na daljavo z enim klikom, ob tem pa ne potrebujete posebnih digitalnih potrdil.

>Več o sklenitvi pogodbe v elektronski obliki

Ste postavili sončno elektrarno?

V primerih, ko vaša elektrarna ne proizvaja dovolj elektrike za vaše potrebe, vam jo po ugodnih cenah dobavimo iz omrežja.

>Več o cenah za dopolnjevanje samooskrbe

Koliko lahko prihranim?

GEN-I elektrika vam poleg nižjega ogljičnega odtisa lahko prinese tudi nižje zneske na računih.

Ceniki in akcije

Redni cenik električne energije za male poslovne odjemalce

Velja za kupce – male poslovne odjemalce, ki so do vključno 7. 7. 2022 izrazili interes za sklenitev pogodbe o dobavi električne energije malemu poslovnemu odjemalcu ter jo v nadaljevanju sklenili. Od vključno 1. 1. 2024 dalje se cenik preimenuje v Redni cenik električne energije za male poslovne odjemalce in velja za vse male poslovne odjemalce.

>Preverite
Redni cenik za prevzem in oddajo električne energije pri samooskrbi malih poslovnih odjemalcev

Za lastnike sončnih elektrarn s soglasjem za priključitev po novi shemi (po 1. januarju 2024) smo oblikovali poseben cenik, ki zagotavlja ugodno ceno elektrike iz omrežja in konkurenčno ceno odkupa presežka proizvedene električne energije.

>Preverite
Redni cenik električne energije za male poslovne odjemalce – julij22

Velja za nove kupce – male poslovne odjemalce, ki od vključno 8. 7. 2022 dalje izrazijo interes za sklenitev pogodbe o dobavi električne energije malemu poslovnemu odjemalcu ter jo v nadaljevanju sklenejo.

>Preverite

Zamenjajte dobavitelja

Skrbno, spoštljivo in digitalno – taka bo vaša izkušnja poslovanja z nami, če dobavo električne energije za svoje podjetje zaupate nam. Izpolnite spletni obrazec, mi pa bomo poskrbeli, da bo elektrika za vaše podjetje odslej iz vira, ki ga boste izbrali sami.

Splošni pogoji »Mali poslovni odjemalci«

Pred podpisom Pogodbe o dobavi električne energije gospodinjskim odjemalcem ali Pogodbe o dobavi električne energije in samooskrbi gospodinjskega odjemalca z električno energijo preberite splošne pogoje, kateri opredeljujejo pogoje dobave električne energije ter pravice in obveznosti pogodbenih strank.

Splošni pogoji - veljajo od 1. 6. 2014, z vključenimi spremembami veljavnimi od 10. 1. 2022 (str. 4)

 

Splošni pogoji »Srednji poslovni odjemalci«

Pred podpisom Pogodbe o dobavi električne energije srednjemu poslovnemu odjemalcu preberite Splošne pogoje družbe GEN-I, d.o.o. za oskrbo srednjih poslovnih odjemalcev z električno energija, ki so sestavni del Pogodbe o dobavi električne energije srednjemu poslovnemu odjemalcu.

Splošni pogoji družbe GEN-I. d.o.o. za oskrbo srednjih poslovnih odjemalcev – veljajo od vključno dne 1. 9. 2022

 

Splošni pogoji »Prodajalci električne energije«

Pred podpisom Pogodbe o prodaji in nakupu električne energije iz proizvodnih naprav manjših proizvajalcev preberite Splošne pogoje družbe GEN-I, d.o.o. za odkup električne energije, če se pogodba nanje sklicuje. Ti splošni pogoji se ne uporabljajo za končne odjemalce s samooskrbo.

Splošni pogoji družbe GEN-I. d.o.o. za odkup električne energije – veljajo od vključno dne 1. 10. 2016

Pogosta vprašanja

Postopek zamenjave dobavitelja je zelo enostaven:

1. Izpolnite spletni obrazec za zamenjavo dobavitelja v celoti sami ali v drugem koraku spletnega obrazca naložite sliko/pdf zadnjega računa za elektriko, na podlagi katerega vam bomo pripravili pogodbeno dokumentacijo.

2. Pri elektronski sklenitvi pogodbe boste na svoj elektronski naslov prejeli celotno pogodbeno dokumentacijo in jo le z enim klikom elektronsko podpisali.

3. Pri sklenitvi pogodbe v fizični obliki boste celotno dokumentacijo prejeli na svoj stalni naslov. Dokumentaciji bo priložena tudi kuverta z že plačano poštnino, v kateri nam vrnete en izvod podpisane pogodbe.

4. Vse drugo bomo za vas uredili mi.

Zamenjava dobavitelja je običajno urejena v nekaj dneh, najkasneje pa v 21 dneh od poslane vloge vašemu distribucijskemu operaterju (tj. lokalni elektro).

Ne, zamenjava dobavitelja je brezplačna.

Podatki, ki jih potrebujete za zamenjavo dobavitelja, so naslednji: 

  • podatki podjetja (naziv, naslov in davčna številka),
  • kontaktni podatki podpisnika pogodbe – telefonska številka in/ali elektronski naslov,
  • številka in naslov merilnega mesta,
  • številka transakcijskega računa, če želite vzpostaviti plačevanje preko direktne obremenitve – trajnika.

Podatke najdete tudi v Pogodbi o dostopu do distribucijskega omrežja. Pred izpolnjevanjem obrazca za zamenjavo dobavitelja pripravite enega od teh dokumentov. Pri izpolnjevanju obrazca vam lahko pomagajo tudi naši prijazni svetovalci na brezplačni telefonski številki 080 1558, in sicer od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro.

Ne, za odčitavanje števca je pristojen distribucijski operater, ki tudi po zamenjavi dobavitelja ostaja nespremenjen.

Scroll