Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

22. 03. 2024

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave elektrike gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem. Od začetka poslovanja Poceni elektrike do danes smo se razvili v vodilnega trgovca z energijo v regiji, vodilnega dobavitelja električne energije v Sloveniji in vodilnega promotorja zelene preobrazbe.

Naša predanost in nenehna rast sta temelja našega uspeha. Omogočata nam, da še naprej sledimo viziji trajnostnega in odgovornega delovanja, ki koristi tako našim odjemalcem kot tudi okolju.

 

Zaupanja vreden dobavitelj

Leta 2009 smo začeli z dobavo električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem. Iz manjšega trgovca z električno energijo smo se v dveh desetletjih uveljavili kot največji, zanesljiv in zaupanja vreden dobavitelj električne energije, kar izkazujemo tudi s prestižnim priznanjem Trusted Brand, s katerim smo bili nagrajeni kar osemkrat zapored.

Odlikuje nas prijazen odnos do strank, ki so nas trirkat zapored nagradile z naslovom Odjemalcu prijazen dobavitelj. Zanje smo vzpostavili center za stike s strankami in oblikovali pregleden račun, ki je bil leta 2018 med 300 računi iz 10 evropskih držav izbran kot primer dobre prakse oblikovanja potrošnikom prijaznega računa in zgled za ostale igralce na trgu.

Smo vodilni na področju okolju prijaznih energetskih rešitev za odjemalce v Sloveniji in regiji. Leta 2021 smo kot prvi dobavitelj v Sloveniji začeli z dobavo izključno brezogljične elektrike, s katero danes oskrbujemo že skoraj 450.000 odjemalcev, ki lahko sami izbirajo vir iz katerega jim dobavljamo elektriko.

 

Vodilni ponudnik trajnostnih rešitev v Sloveniji

Naši glavni odgovornosti v odnosu do strank sta zagotavljanje energije po ugodnih cenah in ponudba najboljših, do okolja čim bolj prijaznih storitev. S posebnim poudarkom na podpiranju in spodbujanju lokalnih iniciativ ter projektov za zeleno prihodnost sodelujemo z inovativnimi pristopi, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju družbe.

V naši podjetniški naravi je, da vodimo z zgledom – tudi pri spodbujanju zelene preobrazbe. Od leta 2019 merimo lasten ogljični odtis in razvijamo rešitve, ki bi nam omogočile, da ga v prihodnjih letih izničimo. Z družbami ELES, Elektro Celje, Elektro Gorenjska in Elektro Ljubljana smo se povezali v konzorcij za promocijo in pospešitev zelene preobrazbe slovenske energetike. Partnerji z izvajanjem raziskovalnih in razvojnih projektov skupaj sledimo cilju razogljičenja Slovenije do leta 2050.

 

Tlakujemo pot v brezogljično prihodnost

Pomemben del v našem mozaiku zelene preobrazbe je družba GEN-I Sonce, s pomočjo katere vztrajno povečujemo število sončnih elektrarn v Sloveniji. Cilj, ki ga zasledujemo, je sončna elektrarna na vsako slovensko streho. Zato smo razvili rešitev, ki širi možnosti rabe sončne energije.  V sodelovanju z občino Ajdovščina smo letos postavili prvi primer lokalne sončne skupnosti v Sloveniji, s katero smo omogočili cenovno ugoden dostop do sončne energije tudi tistim prebivalcem kraja, ki samooskrbe z energijo ne morejo urediti na lastni strehi. Verjamemo, da bodo ajdovskemu zgledu v prihodnjih letih sledile tudi številne druge občine.

Novi izzivi v energetiki na področju trajnosti, zelene preobrazbe in digitalizacije odpirajo veliko novih priložnosti in izzivov, ki jih vsakodnevno naslavljamo. Z našim novim poslovnim modelom odkupa viškov električne energije, proizvedene iz sončnih elektrarn, smo dokazali, da se znamo hitro prilagoditi spremembam na trgu. Prvi v Sloveniji smo ponudili priložnost vsem tistim, ki so zamudili letno obračunavanje električne energije in povrnili finančno donosnost postavitve sončne elektrarne. S tem smo vsem odjemalcem olajšali pot k energetski samozadostnosti ter k bolj trajnostni in učinkoviti rabi električne energije.

15 let skupnega potovanja predstavlja pomemben del naše zgodbe, ki jo želimo tudi v prihodnosti pisati skupaj z vami. Hvala vam za vašo zvestobo in zaupanje.

Novice

26. 04. 2024
Podaljšanje pristopa k akciji "Brezskrbna rešitev za podjetne do 31. 12. 2026"

Mali poslovni odjemalci lahko k akcijskemu ceniku "Brezskrbna rešitev za podjetne do 31. 12. 2026" pristopijo vse do 26. 6. 2024.

>Preberite več
26. 04. 2024
Objava informacije o novi izdaji zelenih obveznic

Družba obvešča javnost, da je izdala 5-letne zelene obveznice z oznako GE03.

>Preberite več
25. 04. 2024
Akcijski cenik Preprosto ugodni plin 2024

Za gospodnijske odjemalce zemeljskega plina smo oblikovali akcijski cenik, ki vam zagotavlja ugodne cene plina.

>Preberite več
Scroll