Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Avgustovski računi za poplavljena območja

16. 10. 2023

Na prvotno izdanem računu za avgust, ki so ga prejeli odjemalci, ki so v poplavah utrpeli škodo, še ni bilo mogoče upoštevati znižane cene električne energije. Odjemalce, za katere smo s strani SODO prejeli potrditev, da so utrpeli škodo, obveščamo, da so upravičeni do znižane cene električne energije, zato je prvotni račun za avgust storniran. Poslali smo nov račun za dobavo električne energije v avgustu, kjer je upoštevan ustrezni cenik.

Kako ravnati, če je bil račun za avgust že poravnan?

Če je bil prvotno izdani račun za avgust že poravnan, je nastal dobropis, ki smo ga upoštevali na novem avgustovskem računu. Če znesek dobropisa presega višino zneska avgustovskega računa po znižanih cenah, bomo razliko dobropisa vse do porabe upoštevali na naslednjih izdanih računih.

Kako ravnati, če prvotni račun za avgust še ni poravnan?

Če prvotno izdani račun za avgust še ni poravnan, ga tudi ni potrebno poravnati. Odjemalcem sporočamo, da poravnajo le račun, ki so ga prejeli po 13. 10. 2023.

Kako ravnati v prihodnje?

Do konca leta 2023 bomo odjemalcem, ki so v poplavah utrpeli škodo, porabljeno električno energijo obračunavali po znižani ceni in na ta način olajšali plačilo električne energije. Skupaj stremimo k lažjemu okrevanju po katastrofalni naravni ujmi in vse odjemalce, ki so bili prizadeti v poplavah, podpiramo v teh zahtevnih trenutkih.

Novice

22. 03. 2024
15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

>Preberite več
14. 03. 2024
Namera izdaje nove zelene obveznice

Družba GEN-I, d.o.o., preučuje možnost izdaje zelene obveznice v drugem kvartalu leta 2024.

>Preberite več
14. 03. 2024
Nerevidirani podatki o poslovanju Skupine GEN-I za leto 2023

Skupina GEN-I je leto 2023 zaključila v skladu s pričakovanji.

>Preberite več
Scroll