Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

GEN-I po rekordnem poslovanju v 2019 nadaljuje z zaposlovanjem tudi v času COVID

20. 05. 2020

V Skupini GEN-I so v letu 2019 presegli vse načrte in ob rekordni prodaji 83,4 TWh električne energije ustvarili za 18,4% višji dobiček, ki je znašal dobrih 15 milijonov evrov. Pri realizirani prodaji 2,2 milijardi evrov so bistveno izboljšali svojo finančno sliko in zadolženost Skupine znižali za 27%. Z odličnim poslovanjem nadaljujejo tudi v letu 2020, kar kaže, da je Skupina pričakala gospodarsko krizo v izjemni kondiciji in nadaljuje z rastjo na vseh področjih. Izjemni rezultati tekom 2020 so razlog za objavo razpisa za zaposlovanje 50 novih sodelavcev v času, ko večina podjetij zaskrbljeno zre v prihodnost.

Predsednik uprave dr. Robert Golob je ob tem povedal: »Skupina GEN-I je zagotovo ena najhitreje rastočih, prodornih in inovativnih igralcev na evropskem energetskem trgu. Tretje leto zapored smo ustvarili več kot 2,2 milijarde evrov prihodkov, čisti dobiček pa je prvič v zgodovini presegel 15 milijonov evrov. Ob tem smo povečali število sodelavcev za 25%, neto zadolženost pa znižali na manj kot pol EBITDA. Uspešna zgodba temelji na prizadevanju vseh sodelavk in sodelavcev k uresničevanju zelene vizije razvoja Skupine, predvsem pa upoštevanju skupnih vrednot.«

Ob soočenju z epidemijo korona virusa so reagirali hitro in odločno ter delovni proces v celoti prilagodili delu na daljavo. Obsežne investicije v digitalizacijo poslovanja v preteklih letih so Skupini GEN-I omogočile, da so učinke zdravstvene krize COVID19 uspeli v celoti nevtralizirati. S hitrim odzivom na spremembe na globalnem energetskem trgu so uspeli v tem času zagotoviti svojim odjemalcem nižje cene in povečati svoje tržne deleže.

»Kriza je udarila po energetskem sektorju, pretresla trge in spremenila energetske tokove. Vse to smo prebrodili z vrhunsko ekipo, ki je pravočasno in premišljeno reagirala na te spremembe. Kot prvi dobavitelj električne energije v Sloveniji smo zniževali cene v času, ko so se številna gospodinjstva in mala podjetja znašla v stiski. Ob tem smo pozvali tudi druge gospodarstvenike, da se pridružijo iniciativi, saj verjamemo, da je sedaj čas za solidarnost in ne za kovanje dobičkov. « poudari predsednik uprave GEN-I, dr. Robert Golob.

Izkušnje pridobljene v tem času so dodatno podkrepile pravilnost usmeritve v zeleno in digitalno preobrazbo podjetja in tudi širše družbe. Zato bodo v Skupini GEN-I pospešeno nadaljevali z vlaganji v zelene digitalne tehnologije in obsežnim zaposlovanjem novih sodelavcev na teh področjih. V ta namen so objavili nov obsežen razpis, s katerim iščejo 50 novih sodelavcev za uresničevanje svoje Vizije 2030.

»Spremembe, ki smo jim priča zaradi epidemije COVID, bodo globoko zarezale v naše navade in obnašanje. Digitalizacija vsega in trajnostna samooskrba sta zagotovo trenda, ki se kažeta kot ključna za prihodnost naše družbe, zato bomo naša vlaganja v razvoj novih rešitev zelene transformacije samo še okrepili. Zato iščemo nove sodelavce, ki delijo našo vizijo prihodnosti, « je jasen predsednik uprave, dr. Robert Golob.

Novice

15. 04. 2024
Začetek ponudbe zelenih obveznic GE03

Družba GEN-I, d.o.o., je povabljenim vlagateljem poslala ponudbo za vpis zelenih obveznic.

>Preberite več
22. 03. 2024
15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

>Preberite več
14. 03. 2024
Namera izdaje nove zelene obveznice

Družba GEN-I, d.o.o., preučuje možnost izdaje zelene obveznice v drugem kvartalu leta 2024.

>Preberite več
Scroll