Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Obvestilo o avgustovskih računih za poplavljena območja

07. 09. 2023

Z zavedanjem pomena solidarnosti in v želji po učinkoviti pomoči svojim odjemalcem smo se v GEN-I pridružili ukrepu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za znižanje plačila električne energije za gospodinjske odjemalce, ki so ob poplavah utrpeli škodo. Tako si skupaj prizadevamo zmanjšati breme tistih, ki jim vremenska ujma ni prizanesla.

Na državni ravni trenutno poteka vzpostavitev centralne evidence. Na podlagi te bo pripravljen seznam upravičencev, ki jim bo zaradi utrpele škode obračunana znižana cena električne energije. Ker so postopki v teku in je končni seznam še v pripravi, bo avgustovski obračun izveden po nespremenjeni ceni za vsa merilna mesta. Za merilna mesta gospodinjskih odjemalcev, ki bodo na podlagi omenjenega seznama upravičeni do znižane cene, bomo za avgustovski račun naknadno izvedli poračun z upoštevanjem nižje cene tudi za navedeno obdobje.

V uresničitev naših obljub smo dne 6. 9. 2023 v skladu s točko 3.5.2 Splošnih pogojev družbe GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o. za dobavo električne energije gospodinjskim odjemalcem na naših spletnih straneh že objavili Cenik električne energije za gospodinjske odjemalce, ki so v poplavah utrpeli škodo, s katerim smo določili ceno za dobavljeno električno energijo v obdobju od 1. 8. 2023 do 31. 12. 2023 v višini 0,00100 €/kWh (brez DDV) oz. 0,00122 €/kWh (z DDV). Cenik se bo za upravičene gospodinjske odjemalce in gospodinjske odjemalce, vključene v sistem samooskrbe, uporabljal samodejno po prejemu vseh potrebnih informacij s strani pristojnih institucij na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

Pomembno je poudariti, da v tem trenutku na GEN-I kot dobavitelja ni potrebno pošiljati nobene dokumentacije glede prijave škode. Vse potrebne informacije za uveljavljanje znižane cene za upravičene gospodinjske odjemalce nam bodo posredovane s strani pristojnih institucij, s čimer želimo postopek za vas olajšati.

Za izstavitev računa po dejanski porabi je izjemno pomembno, da nam med zadnjim dnem preteklega meseca in 3. dnem tekočega meseca redno sporočate števčno stanje. S tem si boste zagotovili račune za električno energijo po dejanski porabi. Če števčnega stanja ne bomo prejeli, bomo tistim, ki nimajo dalijnskega odčitavanja, izstavili račun po pavšalu. Z rednim sporočanjem števčnega stanja se boste ognili morebitnemu visokemu poračunu konec leta. Vsa navodila v zvezi z oddajo števčnega stanja si lahko preberete tukaj.

Skupaj stremimo k lažjemu okrevanju po katastrofalni naravni ujmi, ki je prizadela Slovenijo, in vas podpiramo v teh zahtevnih trenutkih.

Novice

16. 05. 2024
GEN-I se širi na nove trge in zaposluje!

S pravo energijo soustvarjamo zeleno prihodnost.

>Preberite več
06. 05. 2024
Izziv Kdor prvi pride, prvi melje

Ob 15-letnici dobave električne energije smo pripravili izziv, s katerim si lahko naši odjemalci pridobijo 15 € popusta na računu za električno energijo.

>Preberite več
26. 04. 2024
Podaljšanje pristopa k akciji "Brezskrbna rešitev za podjetne do 31. 12. 2026"

Mali poslovni odjemalci lahko k akcijskemu ceniku "Brezskrbna rešitev za podjetne do 31. 12. 2026" pristopijo vse do 26. 6. 2024.

>Preberite več
Scroll