Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Odlično poslovanje Skupine GEN-I v letu 2020

19. 02. 2021

Skupina GEN-I je leto 2020 končala v odlični kondiciji. Z rekordno prodajo 127,4 teravatnih ur električne energije in presežkom načrtov na ostalih področjih poslovanja je ustvarila najvišji dobiček do sedaj - 15,4 milijonov evrov. S popotnico močnih finančnih temeljev je v leto 2021 vstopila z revolucionarno odločitvijo, da se pri dobavi električne energije povsem odpove energiji iz fosilnih virov. Usmeritev k brezogljični elektriki je skladna z zavezo Skupine za zmanjševanje tako lastnega kot ogljičnega odtisa celotne družbe.  

Po prihodkih se Skupina GEN-I uvršča med največja podjetja v Sloveniji. Po petnajstih letih nenehne rasti je lani poslovno leto prvič zaključila z več kot 100 milijoni evrov kapitala ter ob tem uspešno znižala neto finančni dolg. Prodajo elektrike je v 2020 povečala za 70 % in s tem dosegla skoraj 10-kratnik porabe celotne Slovenije. Večina elektrike je kupljena in prodana na mednarodnih trgih centralne Evrope.  

GEN-I je z razlogom največji in tudi najbolj zaupanja vreden dobavitelj električne energije v Sloveniji. Ob nastopu COVID krize smo svoje, že tako najnižje cene na trgu, vsem odjemalcem za kar tri mesece še dodatno znižali za 15 %. Dr. Robert Golob, predsednik uprave, je dejanje pospremil z besedami: »V kriznem obdobju ni čas za kovanje dobička, temveč moramo pokazati solidarnost z najranljivejšimi skupinami.« Za znižanje stroškov elektrike več kot 180 tisoč odjemalcem smo namenili več kot 2 milijona evrov.  

Ob koncu leta 2020 je bilo že več kot 2.100 individualnih hiš opremljenih s sončnimi elektrarnami GEN-I Sonce. Samo v lanskem letu smo v GEN-I kljub splošnim omejitvam zaradi zdravstvene krize uspeli predati v uporabo skoraj 850 sončnih elektrarn za samooskrbo. Ob tem smo poslovnim partnerjem pomagali pridobiti za 1 milijon evrov kohezijskih nepovratnih sredstev za podporo vlaganjem v industrijske sončne elektrarne. Potem ko smo pred časom predstavili prvo sončno elektrarno na večstanovanjskem objektu na Jesenicah, smo lani postavili tudi prvo samooskrbno skupnost v Budanjah pri Ajdovščini.  

V Skupini GEN-I se zavedamo, da k uspešnim poslovnim rezultatom veliko prispevajo naši zaposleni, ki jim posvečamo posebno pozornost. Kljub spremembam, ki s katerimi smo se tudi v naši družbi morali soočiti med epidemijo, smo v preteklem letu nadaljevali z intenzivnim vlaganjem v svoj kadrovski potencial in dodatno zaposlili 85 novih sodelavcev. Število zaposlenih smo zaokrožili na 530 predanih in motiviranih posameznikov, ki si delijo zeleno vizijo razvoja skupine GEN-I. 

Novice

15. 04. 2024
Začetek ponudbe zelenih obveznic GE03

Družba GEN-I, d.o.o., je povabljenim vlagateljem poslala ponudbo za vpis zelenih obveznic.

>Preberite več
22. 03. 2024
15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

>Preberite več
14. 03. 2024
Namera izdaje nove zelene obveznice

Družba GEN-I, d.o.o., preučuje možnost izdaje zelene obveznice v drugem kvartalu leta 2024.

>Preberite več
Scroll