Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Spoznajte nov pregled vaše porabe električne energije

10. 10. 2024

Predstavljamo vam najnovejše izboljšave na našem portalu Moj GEN-I, ki so od 1. oktobra 2024 naprej na voljo vsem gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem. S temi naprednimi funkcionalnostmi boste lahko še bolj natančno spremljali svojo porabo električne energije in pridobili boljši nadzor nad tem, kako in kdaj jo uporabljate.

Kaj prinaša posodobitev?

Dnevni pregled porabe, razdeljene po časovnih blokih novega načina obračunavanja omrežnine – z razdelitvijo porabe po časovnih blokih boste lažje ugotovili, kdaj je vaša poraba največja, in prilagodili svoje navade. S tem boste lahko bolje izkoristili ugodne tarife in zmanjšali porabo v obdobjih najvišjih cen.

Pregled porabe moči in presežkov – spremljanje presežkov moči vam omogoča, da zaznate, kdaj vaša poraba presega dogovorjeno moč. To je lahko ključna informacija, ki vam pomaga izboljšati energijsko učinkovitost in preprečiti nepotrebne stroške, ki nastanejo zaradi prekomernega obremenjevanja omrežja. Do 1. 10. 2026 vam bo omrežnina za presežno moč zaračunana le v primeru, če boste v tem obdobju spreminjali vašo dogovorjeno moč.

 

Zakaj je to pomembno za vas?

Nove funkcionalnosti vam omogočajo spremljanje vaše porabe in ponujajo dragocene vpoglede, s katerimi boste lahko bolje razumeli svoje energetske navade in jih ustrezno prilagodili. S tem lahko optimizirate svojo porabo in hkrati tudi zmanjšate stroške. To je še posebej pomembno ob uvedbi novega načina obračunavanja omrežnine, ki bo vplival na mesečne račune za elektriko.

Preverite nove funkcionalnosti na našem portalu in začnite optimizirati svojo porabo že danes.

Svetujemo vam, da v prehodnem obdobju dogovorjene obračunske moči ne spreminjate. V tem času lahko opazujete svoje navade uporabe električne energije, ugotovite kdaj in zakaj presežete dogovorjeno moč, kako lahko spremenite svoje navade in obračunsko moč celo zmanjšate. O morebitnih prekoračitvah boste sicer obveščeni vsak mesec na računih za električno energijo.

Novice

04. 10. 2024
Vetrni park Senj v virtualni elektrarni GEN-I

GEN-I in Energija projekt z novo sistemsko rešitvijo prek vetrnega parka Senj doprinašata k stabilnosti elektroenergetskega omrežja

>Preberite več
03. 10. 2024
Omrežnina 2024: Spremembe na računih za električno energijo

Novembra boste odjemalci zaradi novosti v obračunu omrežnine na svoje domove začeli prejemati nekoliko spremenjene račune za električno energijo. 

>Preberite več
02. 10. 2024
V Severni Makedoniji smo zagnali že drugo veliko sončno elektrarno

Elektrarna s skupno močjo 12 MW bo letno proizvedla do 15.500 MWh brezogljične energije in s tem doprinesla k razogljičenju energetskega sistema.

>Preberite več
Scroll