Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Uspešno poslovanje Skupine GEN-I v prvem polletju 2020

24. 06. 2020

Nizka zadolženost, portfeljska diverzifikacija in poslovni model, ki dopušča fleksibilnost in hitro odzivnost so prispevali k presežku planiranega EBIT v prvih šestih mesecih za skoraj 20 odstotkov.

Skupina je do konca junija 2020 prodala za 65 TWh električne energije in plina, kar predstavlja skoraj 80 odstotkov realizacije v letu 2019. To je dosegla s trgovanjem v več kot 20 državah ter s strateškim usmerjanjem v trgovanje na zahodnih trgih in dodatnim povečevanjem aktivnosti na evropskem plinskem trgu. Poleg tega je izdala za 25 milijonov evrov komercialnih zapisov, kar je še okrepilo njeno finančno pozicijo. Ocenjujemo, da bo leto 2020 za skupino GEN-I količinsko rekordno in bo preseglo minulo leto za vsaj 25 % ter se na letni ravni približalo 100 TWh prodane električne energije in plina. 

Uspešnost skupine se kaže tudi na preostalih področjih poslovanja GEN-I in pri usmerjenosti v zeleno preobrazbo s pomočjo digitalizacije in inovacij. Prodaja sončnih elektrarn za samooskrbo se je v prvi polovici letošnjega leta povečala za več kot 50 odstotkov glede na isto obdobje lani in s tem močno presegla postavljene cilje. Sončne elektrarne GEN-I Sonce so postavljene v 90 odstotkih vseh slovenskih občin, z njimi pa se je od januarja 2017 do marca 2020 zmanjšala količina izpustov CO2 za več kot 6.700 ton. 

GEN-I je s skoraj 25-odstotnim tržnim deležem z naskokom največji dobavitelj električne energije v Sloveniji, v prvi polovici leta pa je število svojih odjemalcev povečal za skoraj 8 odstotkov, saj je pridobil več kot 12.000 novih kupcev. S tem dodatno potrjuje, da Slovenci najraje zaupajo dobavo električne energije najbolj zaupanja vrednemu dobavitelju. Po besedah predsednika uprave GEN-I, dr. Roberta Goloba, so ključni gradniki uspeha pametno poslovanje, razvoj novih produktov, usmerjenost v odjemalce, zelene tehnologije prihodnosti in premišljena strategija. Slednji omogočajo prilagajanje tudi nepredvidenim spremembam, kot so trenutna epidemija koronavirusa in njene posledice.

Novice

19. 04. 2023
GEN-I uspešno zaključil že 12. izdajo komercialnih zapisov

Po objavi namere za izdajo novih 12-mesečnih komercialnih zapisov je družba GEN-I slednjo tudi uspešno zaključila.

>Preberite več
27. 03. 2023
Že 15. smo se srečali s poslovnimi partnerji

Za naše največje odjemalce električne energije že petnajst let zapored organiziramo letno srečanje, na katerem se ozremo v preteklo leto in partnerje seznanimo z najnovejšimi podatki in informacijami, ki vplivajo na zakup energentov. 

>Preberite več
07. 03. 2023
Obvestilo v zvezi s spremembo splošnih pogodbenih pogojev

S 1. 5. 2023 začneta veljati naslednji spremembi Splošnih pogojev družbe GEN-I za dobavo zemeljskega plina odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje zemeljskega plina v odjemnih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8.

>Preberite več
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll