Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

V GEN-I smo del projekta »EV4EU«

24. 01. 2023

Delež električnih vozil na naših cestah se nenehno povečuje. Do leta 2040 bodo slednja po ocenah v veliki meri nadomestila vozila z notranjim izgorevanjem, zato so aktivni številni projekti, ki se ukvarjajo z omogočanjem uvajanja električnih vozil v večjem številu tako s stališča pametnega polnjenja, uporabnikov, pametnih mest kot omrežja. Projekt EV4EU, v katerem sodelujemo tudi v GEN-I, se ukvarja ravno s tem. Omogočal bo uspešno izmenjavo podatkov med vozilom in njegovo okolico ter uspešno izmenjavo energije v in iz omrežja.

ev4eu

Projekt EV4EU (Electric Vehicles Management for carbon nautrality in Europe) povezuje 22 partnerjev iz štirih držav s ciljem olajšati množično uvajanje električnih vozil z uporabo tehnologij V2X. Vloga GEN-I je vodenje in implementacija demonstracijskega projekta v Sloveniji, katerega cilj je demonstracija in analiza doprinosa tehnologije V2X tako na poslovnih kot zasebnih stavbah. Slovenski partnerji bomo v okviru projekta analizirali in demonstrirali vpliv množične uporabe električnih vozil na omrežje, doprinos električnih vozil k boljšemu in bolj stabilnemu omrežju ter kako ob tem najboljše izkoristiti tehnologije V2X (vehicle-to-everything). V ta namen bomo postavili 10 naprednih V2X polnilnih postaj.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani.

  • Trajanje projekta: junij 2022–december 2025
  • Vrednost projekta: 8.989.682 €
  • Vir financiranja: Horizon Europe
  • Koordinator: INESC-ID: Instituto de Engenharia de Sistemas e Computadores, Investigação e Desenvolvimento em Lisboa

Financira ga program Evropske unije za raziskave in inovacije Horizon Europe v okviru sporazuma o dodelitvi sredstev št. 101056765.

Novice

15. 04. 2024
Začetek ponudbe zelenih obveznic GE03

Družba GEN-I, d.o.o., je povabljenim vlagateljem poslala ponudbo za vpis zelenih obveznic.

>Preberite več
22. 03. 2024
15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

>Preberite več
14. 03. 2024
Namera izdaje nove zelene obveznice

Družba GEN-I, d.o.o., preučuje možnost izdaje zelene obveznice v drugem kvartalu leta 2024.

>Preberite več
Scroll