Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
PON - SOB: od 8.00 do 20.00 Nedelja in prazniki: zaprto
Pametna energija
O GEN-I / NAŠA ZGODBA

Naša zgodba

Zanesljiv partner Družbena odgovornost Trajnostni razvoj

Trajnost je v nas

V GEN-I zeleno prihodnost živimo. Naše storitve odgovarjajo na potrebe sedanjosti in naslavljajo trende prihodnosti. Naša usmerjenost v digitalno temelji na viziji brezogljične Slovenije.

Dobavljamo zgolj brezogljično elektriko

Elektrika brez CO2, ki jo od začetka leta 2021 v Sloveniji dobavljamo vsem svojim odjemalcem, je pri nas postala standard. Vi pa ste tisti, ki lahko sami odločate o izbiri vira, iz katerega je elektrika za vas pridobljena. S soncem, vodo in jedrsko energijo lahko Sloveniji skupaj zagotovimo brezogljično prihodnost.  

Smo vodilni  na področju okoljsko prijaznih energetskih rešitev za odjemalce v Sloveniji in regiji. Z elektriko brez CO2 naša Skupina oskrbuje že več kot štiristo tisoč odjemalcev. V letu 2021 smo dobavili za več kot 3.477 milijonov kWh električne energije ter ogljični odtis svojih odjemalcev v primerjavi z letom 2020 znižali za 2,3 milijona ton CO2.   

Spodbujamo investicije v obnovljive vire energije

Z vse hitrejšim postavljanjem sončnih elektrarn na strehe individualnih hiš in poslovnih objektov pomembno prispevamo k razogljičenju Slovenije.

Pomemben del v našem mozaiku zelene preobrazbe je družba GEN-I Sonce, s pomočjo katere vztrajno povečujemo število sončnih elektrarn v Sloveniji. Z inovativnim načinom financiranja uspešno dokazujemo, da so sončne elektrarne lahko dostopne vsem.  

Cilj, ki ga zasledujemo, je sončna elektrarna na vsako slovensko streho. Zato smo razvili rešitev, ki širi možnosti rabe sončne energije.  V Budanjah smo v sodelovanju z občino Ajdovščina na strehi osnovne šole postavili prvi primer skupnostne sončne elektrarne, s katero smo omogočili cenovno ugoden dostop do sončne energije tudi tistim prebivalcem kraja, ki samooskrbe z energijo ne morejo urediti na lastni strehi. S tovrstnimi elektrarnami nameravamo zgraditi največjo samooskrbno skupnost v državi. 

Razvijamo inovativne digitalne storitve

Pot do zelene preobrazbe vidimo tudi v nenehnem inoviranju. Le tako lahko razvijemo nove rešitve, ki so potrebne za prehod v trajnostni način življenja. Priložnosti za čim bolj enostaven in privlačen zeleni prehod vidimo predvsem v digitalizaciji storitev za naše stranke. 

Preklop na brezogljično elektriko lahko pri nas vsak v celoti izpelje z digitalno zamenjavo dobavitelja. Strankam omogočamo, da vse v zvezi z dobavo energije urejajo na daljavo prek portala Moj GEN-I. Za lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce smo razvili aplikacijo Moj GEN-I Solar, prek katere lahko sledijo delovanju svoje sončne elektrarne. Z naprednimi digitalnimi storitvami in napredno analitiko bomo strankam v prihodnje lahko ponudili še bolj personalizirane storitve, jih izobraževali ter jim svetovali z namenom optimizacije njihovih stroškov, zmanjšanja porabe energije in znižanja ogljičnega odtisa.  

Znižujemo lasten ogljični odtis

V naši podjetniški naravi je, da vodimo z zgledom – tudi pri spodbujanju zelene preobrazbe. Od leta 2019 merimo lasten ogljični odtis in razvijamo rešitve, ki bi nam omogočile, da ga v prihodnjih letih izničimo.  

Glede na ugotovitve, kje so naše možnosti za zmanjšanje ogljičnega odtisa največje, smo oblikovali načrt za njegovo postopno zmanjševanje. Večina naših službenih vozil je že elektrificiranih, v naslednjih letih pa se bomo vozili le še z vozili na elektriko. Vse svoje poslovne enote smo opremili s polnilnimi postajami za električna vozila, ki so z omrežjem in med seboj povezane z napredno rešitvijo za učinkovito polnjenje. Za krajše službene poti so našim zaposlenim na voljo mikro e-vozila, ki jih polnimo z elektriko, proizvedeno na strehi naših e-kolesarnic. Upravljanje sistema e-vozil smo v celoti digitalizirali in s tem trajnostno mobilnost naredili še bolj zanimivo ter privlačno za uporabnike. 

Zavzemali se bomo, da morebitni ustvarjen ogljični odtis nevtraliziramo s podporo in izvajanjem zelenih projektov.  

Partnerstva za zeleno prihodnost

Z družbami ELES, Elektro Celje, Elektro Gorenjska in Elektro Ljubljana smo se povezali v konzorcij za promocijo in pospešitev zelene preobrazbe slovenske energetike. Partnerji z izvajanjem raziskovalnih in razvojnih projektov skupaj sledimo cilju razogljičenja Slovenije do leta 2050. 

Pred nami je zelena prihodnost. Oblikujmo jo skupaj. 

Gradient Top
Gradient Bottom