Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Ruska dihalna “telovadba” z Manco Izmajlovo

04. 12. 2020

Dihanje je edina avtonomna življenjska funkcija, ki jo lahko tudi nadzorujemo. To pomeni, da jo upravlja telo, vendar lahko z zavestjo spremenimo način, kako dihamo. Dihalnih vzorcev, ki jih imamo, se običajno niti ne zavedamo. Starodavni jogiji so bili prepričani, da imamo v življenju omejeno količino vdihov. Če je tako, zakaj ne bi dihali počasneje in globlje in si podaljšali življenje. Z Manco Izmajlovo smo na nekaj tedenskih delavnicah usvojili ruske dihalne tehnike in tako z dihanjem dvigovali tudi nivo naše energije.

Naš dih je kazalec našega razpoloženja in naše razpoloženje je kazalec našega diha. To pomeni, da če spremenimo način dihanja, se spremeni naše razpoloženje. In obratno, če se spremeni naše razpoloženje, se spremeni dih. V času pandemije koronavirusa in strogih ukrepov je dihanje še kako pomembno. Nihče ne ve, kako dolgo bodo veljali strogi ukrepi, a za svoje zdravje in dobrobit lahko največ naredimo sami.

Četudi ponovno delamo od doma, se s sodelavci pogovarjamo in delimo uporabne članke o organizaciji dela od doma, spodbujamo k ohranjanju stikov in neformalne komunikacije med sodelavci, vabimo pa tudi k virtualni vadbi in drugim izzivom za ohranjanje kontakta in fizične kondicije.

Ena takšnih vadb, ki je potekala virtualno, je bila tudi delavnica ruske dihalne telovadbe z Manco Izmajlovo. V šestih zaporednih delavnicah smo se (na)učili krepiti miselni fokus, dvigovali nivo/raven energije, krepili zdravje in odpornost. V Rusiji je namreč ta dihalna tehnika sestavni del uradne medicine, saj ima izjemen učinek na delovanje imunskega sistema, spanca in procese regeneracije telesa, preprečuje pa tudi težave z dihali. Prinaša znatno izboljšanje vzdušja v poslovni kolektiv in ima izjemen učinek na počutje, fokus in delovno sposobnost, izboljša tudi sposobnost javnega govora, izražanja idej, pozitivnega pogleda na stvari.  

Manca se je na vsakem od srečanj poleg izvajanja vaj dotaknila tem, ki predstavljajo pomembne gradnike za ohranjanje fizičnega in psihičnega zdravja kot so prehrana, gibanje, odnos do dela in kariere, samozavest, samodisciplina, itn.  

Naučili smo se, da je pravilno dihanje življenjskega pomena za vsakogar. Cilj vadb je bil, da ponovno vzpostavimo naravno refleksno dihanje, in da znatno izboljšamo naše psihofizično počutje. Takšnega kot se ga morda spomnimo iz otroštva.  

Vsakdanjik na GEN-I

V Vsakdanjiku na GEN-I vam predstavljamo našo kulturo, ki jo gradimo in krepimo z različnimi korporativnimi aktivnostmi in neformalnimi druženji. V prispevkih lahko spoznate tudi naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Z manj do več – odgovorna raba energije

V skupnosti »Z manj do več«, ki šteje več kot 170 sodelavcev, spodbujamo varčevanje in trajnostno razmišljanje.

>Preberite več

Finalisti izbora HR&M projekt leta 2023

V okviru HR&M konference smo bili izbrani med top finaliste izbora za HR&M projekt leta 2023 v kategoriji velikih podjetij.

>Preberite več

Postali smo ugledni delodajalec za leto 2022

Ponosni, da smo se ponovno uvrstili med TOP 10 uglednih delodajalcev, v IT kategoriji smo že drugič najuglednejši delodajalec.

>Preberite več
Scroll