Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Pametna energija

Spoznaj nas: Dijana Makivić Grilc, višji tržni analitik

24. 02. 2022

V sekciji Spoznaj nas vam predstavljamo naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Dijana, po izobrazbi si fizičarka, na delovnem mestu tržnega analitika pa se ukvarjaš s cenami električne energije. Hkrati si vodja ekipe tržnih analitikov za področje srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Kaj je tvoj največji izziv pri delu?  

Analitiki, ki se ukvarjamo z napovedovanjem cen, se soočamo z ogromno negotovostmi. Za popis teh imamo scenarije, vendar modeli niso popolni. Prihodnost je nepredvidljiva, vremenske napovedi, ki vplivajo na ceno so negotove in posledično se zgodi, da pri napovedovanju kdaj tudi udarimo mimo. Negotovost tako postane del našega vsakdana, ki jo dojemamo kot pozitiven izziv in možnost tekmovanja z ostalimi udeleženci na trgu.  

Fotograf: Andrej Križ 

S čim so povezane podražitve cen zemeljskega plina in elektrike na prostem trgu?  

Cena elektrike je odvisna od cene goriv, ki ga elektrarne uporabljajo za proizvodnjo elektrike. Na ceno vplivajo tudi cene premoga, plina in CO2 kuponov. Znatna podražitev slednjih dveh, je tako povzročila podražitev elektrike. Razlogi za podražitev plina so zaporedni dogodki, ki so se začeli dve leti nazaj, zvišali porabo in s tem močno poslabšali stanje plinohramov v Evropi. Hkrati so težave tudi na dobavni strani.  

Znotraj EU smo znižali pridobivanje plina, za ameriški utekočinjeni plin tekmujemo z Azijo, kjer ravno tako primanjkuje energentov, znižan imamo tudi dotok plina iz Rusije. Zadnja leta so se pričakovano podražili tudi CO2 kuponi, ki spodbujajo energetsko preobrazbo k bolj čisti energiji, zaradi česar so se začele izklapljati elektrarne na premog. Sočasno so se nekatere države odločile za izklapljanje jedrskih elektrarn.  

Da bi pokrili to znižanje proizvodnje, so bili narejeni načrti za izgradnjo vetrnih in sončnih elektrarn, vendar niso bili popolnoma realizirani in je zato sistem v tem trenutku bolj občutljiv. 

Konec preteklega leta si bila nominirana za Inženirko leta 2021. Nominiranke za to nagrado so tiste, ki predstavljajo največji potencial, da so s svojim delom in osebnostjo lahko zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Kaj je tebi pomenila ta nominacija?  

Veselim se priložnosti promovirati zanimivosti področij fizike, analitike in elektro industrije mladim ženskam, ker jih je v teh poklicih izredno malo. Mislim da se teh področij drži nek predsodek, vendar je povpraševanje po kadrih res veliko in hkrati nudijo ogromno potenciala tudi dekletom. 

Kaj meniš, katere tri lastnosti najbolje opisujejo tržnega/no analitika/čarko in zakaj? 

Analitiki smo po naravi zelo zainteresirani za številke in modele, torej bolj naravoslovni tip ljudi. Hkrati pa je to timsko delo, kjer si moramo pomagati med seboj. Zelo smo natančni, težimo k perfekcionizmu, kar nas tudi naredi dobre analitike, saj naše napake lahko oškodujejo podjetje.

Kakšna je prihodnost dela s podatki in poklicov, ki se ukvarjajo z obdelavo podatkov?  

Velikokrat sem zasledila, da je analitik ena bolj perspektivnih služb prihodnosti, ker na podlagi podatkov in s pomočjo modelov (ti so lahko zelo različni) pripravimo analize, na podlagi katerih se sprejemajo odločitve. Mislim, da bo potreba po analitikih vedno večja, saj živimo v poplavi podatkov, včasih tudi nasprotujočih, zato bo objektivna obravnava podatkov in interpretacija analiz ter sprejemanje odločitev na podlagi teh izjemno pomembna v prihodnosti. 

Kako bi v nekaj povedih opisala kulturo GEN-I?  

V GEN-I smo zaposleni večinoma mladi, visoko izobraženi in ambiciozni ljudje. Delo v takem kolektivu je zanimivo, polno izzivov, novosti in ponuja veliko možnosti za strokovno rast. Za našo osebno rast je poskrbljeno z različnimi programi, katerih cilj je, da se posamezniku ponudi možnost dela na sebi, če si to seveda sam želi. 

Dijana se je v okviru projekta Inženirka leta 2021 predstavila tudi v videu. Pogledaš si ga lahko tukaj:

Vsakdanjik na GEN-I

V Vsakdanjiku na GEN-I vam predstavljamo našo kulturo, ki jo gradimo in krepimo z različnimi korporativnimi aktivnostmi in neformalnimi druženji. V prispevkih lahko spoznate tudi naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll