Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Spoznaj nas: Mark Puh, čezmejni trgovec

26. 01. 2022

V sekciji Spoznaj nas vam predstavljamo naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Kaj je najboljši/najbolj vznemirljiv del tvojega vsakdana na GEN-I?  

Najbolj vznemirljiv del dneva je vsekakor odpiranje ter upravljanje novih pozicij. Trading je ena redkih praks, kjer je potrditev tvojega dela takojšnja. Vsako sekundo lahko spremljaš svoj »profit&loss« ter s tem donosnost svojih odločitev. Ker se zneski dnevno gibljejo v šestih oz. sedmih decimalkah, se s tem povečuje tudi nihanje čustev. Trading predstavlja kontinuiran izziv, ki zahteva, da se mu vsak dan prilagodiš.

Kako bi opisal vzdušje v vaši pisarni? 

Na našem »trading flooru« je vzdušje vsekakor drugačno od tistega v drugih oddelkih na GEN-I. Odvisno je od dneva in razmer na trgu - so dnevi, ko je vse mirno in tiho, in so dnevi, ko je veliko dogajanja.

V tem letu si kot predavatelj sodeloval pri internem programu Trading Challenge. Nam lahko poveš več o njem? 

Interni Trading Challenge je bil 2-mesečni program za naše zaposlene, s katerim smo razvijali posameznike ter preverjali njihov način razmišljanja in trgovanja. Kot predavatelj sem udeležencem programa predstavljal psihologijo trga.

Letos interni program širimo navzven in vanj vabimo vse, ki bi se želeli preizkusiti v trgovanju z energijo pri enem od največjih trgovcev v Evropi. V programu spoznaš osnovna načela trgovanja, se naučiš postavljati strategije in razmišljati o dogajanju na trgu. Če imaš motivacijo za trgovanje, si že kdaj trgoval/-a in poznaš osnove ter rad/-a celostno opazuješ dogajanje na trgu in spremljaš globalne novice, je to vsekakor enkratna priložnost, da se še bolje spoznaš s področjem trgovanja in z nami trgovci.

Kaj meniš, katere tri lastnosti najbolje opisujejo trgovca in zakaj?  

Rekel bi, da dobrega trgovca opisujejo vztrajnost, t.i. probabilistični način razmišljanja, ter hitra prilagodljivost spremenjenim razmeram na trgu. Trgovanje je stalen izziv, ki se mu je potrebno dnevno prilagajati. Številne informacije, ki jih prejemamo, je treba hitro predelati ter na podlagi verjetnosti presoditi, kako se na njih primerno odzvati. Ključ do uspeha je v hitri analizi podatkov, izgradnji primerne strategije – ob predpostavki maksimiziranja razmerja med tveganjem in izgubo ter samo izvedbo. Pri tem imam v mislih predvsem usklajenost med načrtom in strategijo ter nenazadnje zapiranje pozicij, ki niso donosne. Sposobnost priznati si, da si se zmotil, ter ponovno racionalno oceniti novo nastalo situacijo, je po mojem mnenju ključ do dobičkonosnega trgovanja.

Vsakdanjik na GEN-I

V Vsakdanjiku na GEN-I vam predstavljamo našo kulturo, ki jo gradimo in krepimo z različnimi korporativnimi aktivnostmi in neformalnimi druženji. V prispevkih lahko spoznate tudi naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Z manj do več – odgovorna raba energije

V skupnosti »Z manj do več«, ki šteje več kot 170 sodelavcev, spodbujamo varčevanje in trajnostno razmišljanje.

>Preberite več

Finalisti izbora HR&M projekt leta 2023

V okviru HR&M konference smo bili izbrani med top finaliste izbora za HR&M projekt leta 2023 v kategoriji velikih podjetij.

>Preberite več

Postali smo ugledni delodajalec za leto 2022

Ponosni, da smo se ponovno uvrstili med TOP 10 uglednih delodajalcev, v IT kategoriji smo že drugič najuglednejši delodajalec.

>Preberite več
Scroll