Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Virtualna okrogla miza s člani Društva VTIS

18. 11. 2020

Društvo VTIS – V tujini izobraženih Slovencev, je vodilna organizacija za kroženje znanja med svetom in Slovenijo. Slovenijo vpenja v mednarodno mrežo strokovnjakov in hkrati povezuje člane društva VTIS s priložnostmi v Sloveniji. Že od leta 2018 smo ponosni zlati partner omenjenega društva, s katerim sodelujemo na različnih področjih. Tokrat smo prvič soorganizirali virtualno okroglo mizo, na kateri so sodelovali sogovorniki iz Londona, Delfta in Ljubljane. VTIS je namreč "raztresen” po več kot 50 državah sveta.

Na prvi virtualni okrogli mizi, ki je bila v četrtek, 15. 10.,in na kateri je sodelovala tudi naša sodelavka Maša Švab, vodja službe za trajnostni razvoj, smo se posvetili zeleni transformaciji, prihodnosti mobilnosti in obnovljivim virom energije.

Razpravljali smo, ali si fotovoltaika počasi utira pot med ključne tehnologije pri transformaciji energetskega sistema in ali je ena ključnih rešitev pri zniževanju ogljičnega odtisa in v boju proti podnebnim spremembam. Naslovili smo tudi trajnostno prihodnost in kaj ta pomeni: je to premik od lastništva k storitvam; in v luči tega izmenjali mnenja tudi o mobilnosti: kaj danes pomeni lastništvo avta – luksuz, varnost? Kako se je spreminjala mobilnost v zadnjih letih in s kakšno hitrostjo, kako je COVID19 spodbudil spremembe na področju mobilnosti, kakšni so scenariji prihodnosti mobilnosti; kaj lahko naredi vsak posameznik, podjetje in kaj država na področju trajnosti.

Maša Švab, vodja službe za trajnostni razvoj v GEN-I, je poudarila, da so za električno mobilnost ključne polnilne postaje, ki jih v Evropi postopno postavljajo. Dodala je, da smo se v GEN-I zelene transformacije lotili sistematično: najprej smo izračunali ogljični odtis podjetja in na podlagi tega izdelali mobilnostni načrt. Potem smo se lotili elektrifikacije. Do zdaj smo elektrificirali že več kot 70 % voznega parka, kar nas uvršča na prvo mesto v Sloveniji. Hkrati smo uredili polnilno infrastrukturo. Za namen službenih poti znotraj mesta, predvsem v Ljubljani oz. v okolici naših poslovnih stavb, smo vzpostavili e-kolesarnice, kjer mikrovozila (e-kolesa in e-skuterje) polnimo s sončno energijo.

Član uprave GEN-I dr. Igor Koprivnikar, ki je tudi sam študiral, doktoriral in poslovno deloval v tujini, je po okrogli mizi orisal delovanje Skupine GEN-I. Na eno izmed vprašanj udeležencev o tem, kako želi GEN-I v prihodnosti vplivati na slovensko e-mobilnostno infrastrukturo, je odgovoril: »Predvsem s tem, da bomo našim končnim odjemalcem – tako industrijskim odjemalcem kot tudi gospodinjstvom - ponudili produkte in rešitve, ki so med sabo povezljivi. Naša vloga ne bo izgradnja velikih polnilnic na samem omrežju, ampak predvsem naprave, ki ji bodo lahko integrirale naše končne stranke – gospodinjstva in industrijski odjemalci.«

Hvala vsem sodelujočim za odlično razpravo in ostalim prisotnim za udeležbo in postavljena vprašanja! Vabljeni k ogledu videa, ki ga najdete na tej povezavi.  

Vsakdanjik na GEN-I

V Vsakdanjiku na GEN-I vam predstavljamo našo kulturo, ki jo gradimo in krepimo z različnimi korporativnimi aktivnostmi in neformalnimi druženji. V prispevkih lahko spoznate tudi naše sodelavce – kdo so, kaj počnejo in kaj jim delo na GEN-I predstavlja.

Z manj do več – odgovorna raba energije

V skupnosti »Z manj do več«, ki šteje več kot 170 sodelavcev, spodbujamo varčevanje in trajnostno razmišljanje.

>Preberite več

Finalisti izbora HR&M projekt leta 2023

V okviru HR&M konference smo bili izbrani med top finaliste izbora za HR&M projekt leta 2023 v kategoriji velikih podjetij.

>Preberite več

Postali smo ugledni delodajalec za leto 2022

Ponosni, da smo se ponovno uvrstili med TOP 10 uglednih delodajalcev, v IT kategoriji smo že drugič najuglednejši delodajalec.

>Preberite več
Scroll