Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Pametna energija
PODPORA / ELEKTRIČNA ENERGIJA / STRUKTURA VIROV

Struktura virov

Preverite strukturo proizvodnih virov.

Struktura naših virov električne energije v letu 2022

Dobavitelji elektrike smo zakonsko zavezani, da končnim odjemalcem pokažemo strukturo svojih energetskih virov za predhodno koledarsko leto. Objavljamo jo na vsakem izdanem računu za dobavljeno elektriko, na promocijskih gradivih in na naši spletni strani.

Na to, kakšna bo odslej naša struktura proizvodnih virov, imate vpliv tudi vi, saj lahko izbirate med tremi brezogljičnimi proizvodnimi viri električne energije: 100 % sončno, 100 % vodno ali 100 % jedrsko energijo.

Proizvodni viri za GEN-I elektriko v 2022

Struktura vseh dobav električne energije družbe GEN-I v letu 2021

V skladu z Aktom o načinu določanja in prikazovanja deležev posameznih proizvodnih virov elektrike (Uradni list RS, št. 22/2016) vas na tem mestu seznanjamo tudi s sestavo proizvodnih virov za proizvodnjo elektrike dobavitelja GEN-I, d.o.o., Vrbina 17, 8270 Krško, v letu 2021.

Potrdila o razveljavitvi potrdil o izvoru električne energije za leto 2021 najdete tukaj

Potrdilo o izvoru (PoI) je javna listina, ki jo izda Agencija za energijo in dokazuje izvor električne energije končnim odjemalcem. V GEN-I se lahko pohvalimo, da smo v letu 2021 dobavili 870.548 MWh električne energije iz sončne energije, 868 MWh iz vodne in 284.810 MWh iz jedrske energije. Skupaj smo dobavili kar 1.156.226 MWh nizkoogljične energije. 

 

Struktura vseh dobav električne energije družbe GEN-I v letu 2020

V skladu z Aktom o načinu določanja in prikazovanja deležev posameznih proizvodnih virov elektrike (Uradni list RS, št. 22/2016) vas na tem mestu seznanjamo tudi s sestavo proizvodnih virov za proizvodnjo elektrike dobavitelja GEN-I, d.o.o., Vrbina 17, 8270 Krško, v letu 2020. 

 

Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll