Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODPORA / ELEKTRIČNA ENERGIJA / Z MANJ DO VEČ

Z manj do več

Prispevamo k varčni rabi energije.

Z znižanjem temperature vašega ogrevanja za samo 1 °C lahko prihranite približno 7 % energije letno. Povprečna temperatura gospodinjstev je v času kurilne sezone med 21 in 22 °C. Z znižanjem ogrevanja za samo 1 °C ne boste občutili velike razlike v temperaturi, občutna razlika pa se bo poznala pri vaši porabi in mesečnem računu. Nižjo temperaturo kot imate, več lahko prihranite. Seveda pa so prihranki odvisni od različnih okoliščin (lokacija bivanja, tip doma, velikost itd.).

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

S tem, ko imate pipo odprto 3 minute, porabite 15 litrov vode. Če bi z zapiranjem pipe med miljenjem rok in umivanjem zob porabili zgolj za 1 minuto manj vode, bi prihranili 5 litrov. Ker si zobe umivamo dvakrat na dan, pa se prihranek tople vode celo podvoji. S tem bi lahko na leto prihranili kar 27 €. Za ogrevanje vode so namreč potrebne velike količine energije, zato ne dovolite, da se (pre)velike količine tople vode izlivajo v vaš odtok med umivanjem zob in miljenjem rok. Ta enostaven korak bo znatno pripomogel k zmanjšanju porabe in znižanju računa za električno energijo. Prav tako boste s tem skrbeli tudi za okolje.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Večkrat pozabite na izklop električnih priključkov, ko jih ne uporabljate? Ti vam odžirajo električno energijo in višajo vaš račun. Ko govorimo o vampirski porabi, imamo v mislih naprave, ki trošijo energijo, tudi kadar jih ne aktivno uporabljamo. Televizija v stanju pripravljenosti porablja 1 W, prenosni računalnik v stanju spanja prav tako porablja 1 W, namizni računalnik pa kar 5 W. Ker so naprave v takšnem stanju ves dan, razen ko se uporabljajo, to nanese 20 ur na dan. Če začnete izklapljati zgolj te naprave, boste lahko na letni ravni prihranili približno 7 €. Razmislite, katere naprave bi lahko pogosteje izklapljali iz vtičnic (klima, sušilni stroj, pralni stroj, računalniška oprema). Poleg teh naprav ne pozabite na polnilce za telefon, tablični in prenosni računalnik, pametne ure ipd., ki jih zaradi priročnosti radi puščamo v vtičnicah tudi po samem polnjenju.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Pričakovana letna raba energije v tipičnem gospodinjstvu*

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

  • Raba električne energije v višji in manjši tarifi

Vaše električne naprave (pralni, pomivalni, sušilni stroj) naj delujejo v času manjše električne tarife (med tednom od 22. do 6. ure ter ob vikendih in praznikih cel dan). Z uporabo naprav v manjši tarifi ne boste znižali same porabe električne energije, boste pa znižali mesečne stroške in pripomogli k zmanjšanju obremenitev električnega omrežja v času višjih dnevnih tarifnih postavk.

  • Izberite račun v elektronski obliki

Tiskanje mesečnih računov na papir in njihovo pošiljanje po pošti pomeni obremenitev za okolje in dodaten strošek na vašem računu. Zato izberite prejemanje računov v elektronski obliki na portal Moj GEN-I, kjer so vsi računi zbrani na enem mestu in do njih dostopate kadar koli in od kjer koli. Račune boste v tem primeru prejeli tudi na svoj elektronski naslov. Dodatno boste za prejemanje računov za električno energijo v elektronski obliki na določenih cenikih nagrajeni z EKO popustom v višini 1,22 € z DDV

  • Vse stroške GEN-I plačujte na eni položnici

Mesečne stroške za porabo energentov v vseh vaših nepremičninah, ki jih oskrbuje GEN-I, lahko prejemate na enem skupnem računu ter tako prihranite pri provizijah za položnice.

Prejemanje računov v elektronski obliki in skupen račun za vsa vaša merilna mesta enostavna in hitro uredite na portalu Moj GEN-I. Za podrobnejša navodila, kako to storiti, sledite povezavi. Postavite se na zeleno stran prihodnosti.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne
Scroll